perjantai 12. syyskuuta 2014

Kuinka välttyä flunssalta? - Lue nämä luonnolliset vinkit!

Syksyn flunssakausi on jälleen meneillään. Vieressä pärskivä työkaveri tuokin mieleen kuinka voisi välttää flunssan tarttumisen. Virusperäinen flunssaan ei ole mitään varmoja ehkäisykeinoja, mutta jokapäiväisellä toiminnallamme voimme vaikuttaa tartunnan ehkäisemiseen jokatapauksessa jonkin verran. Monet flunssalääkkeet vaikuttavat viruksen aiheuttamiin seurauksiin, mutta ei syihin. Tästä syystä flunssan ehkäisy tulisi kohdata tarkastelemalla kuinka välttyä infektiolta.

1. Käsien pesu

Käsien peseminen lienee yksi tehokkaimmista tavoista yrittää välttyä flunssalta. Useimmat flunssatyypit leviävät ihmisestä toiseen kosketustartunnan kautta. Kosketamme päivän aikana monia yllättävänkin epähygieenisiä asioita kuten oven kahvoja, näppäimistöä ja hissin painikkeita.

Huolehtimalla käsien hygieniasta pysyt siis todennäköisemmin erossa flunssasta!

2. D-vitamiini

Lukuisat tutkimukset osoittavat kiistattomasti D-vitamiinin yhteyden vastustuskykyyn. Tunnetusti suomalaiset täällä pohjoisessa saavat hyvin vähän D-vitamiinia johtuen auringon paisteen vähäisyydestä. Tutkimukset osoittavat, että ihmiset joilla D-vitamiinin saanti on vähäistä, kärsivät enemmän ylähengitystien infektioista kuin ne, joilla D-vitamiinin saanti oli suurempaa.

Yleiset D-vitamiinin saantisuositukset ovat melko alhaisia verrattuna moniin muihin maihin, huolimatta vähäisestä auringon kautta saadusta D-vitamiinista. Monet empiiriset sekä tieteelliset kokeet ovat osoittaneet D-vitamiinista saadut hyödyt konkreettisesti.

Pidä huoli, että vastustuskykysi ei jää kiinni D-vitamiinin saannista.

3. Hyvä yleiskunto

Terveenä pysymisen A ja O on myös muu fyysinen terveys. On tutkittua, että vähäinen liikunta ja ylipaino heikentävät ihmisen vastustuskykyä. Mikäli yleiskuntosi on hyvä - on sitä myös vastustuskykysi!

4. Lepo

Ihmisen kuuluu levätä. Vähäiset yöunet eivät pelkästään aiheuta väsymystä ja stressiä, se myös heikentää vastustuskykyäsi. Mikäli koet olosi flunssaiseksi, jätä suosiolla illan hömppäohjelmat väliin ja painu nukkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti